Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokosboller med pepperkaker

Kokosboller med pepperkaker

Ingredienser

porsjoner
  • 240 g sukker
  • 115 g flytende glukose
  • 75 g vann
  • 140 g eggehvite
  • 20 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 30 stk. pepperkake

Sjokoladeglasur

  • 350 g hvit sjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • 2 ts frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4526 kcal
Fett 166 g
Protein 56 g
Karbohydrater 696 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftige og søte kokosboller er noe de fleste liker! Prøv en morsom vri på kokosboller neste gang du har pepperkaker til overs. 1 porsjon gir ca. 30-35 kokosboller.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 240 g sukker
  • 115 g flytende glukose
  • 75 g vann
  • 140 g eggehvite
  • 20 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 30 stk. pepperkake

Sjokoladeglasur

  • 350 g hvit sjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • 2 ts frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4526 kcal
Fett 166 g
Protein 56 g
Karbohydrater 696 g

Slik gjør du

  1. Ha sukker, glukose og vann i en kjele, og kok til en blank karamell på 117 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer. 
  2. Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til du har en lett marengs. 
  3. Sett hastigheten på middels, og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen. 
  4. Ha i vaniljeekstrakt, skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, minst 5 minutter. 
  5. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut så det dekker pepperkakene.
  6. Sett pepperkakene kaldt til marengsen stviner. 
  7. Brekk eller hakk sjokolade i mindre biter. Ha sjokoladen i en bolle med delfiafett, og sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Obs! Skålen må ikke komme i kontakt med vannet. Blir bollen for varm, trekk kjelen av platen.
  8. La sjokoladen stå i ro noen minutter til den har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt.
  9. Hell sjokoladen i en bred, litt dyp skål som du kan dyppe en og en kokosbolle oppi. Se til at sjokoladen ikke er for varm før du begynner å dyppe - da vil sjokoladetrekket bare renne av. 
  10. Dryss frysetørket bringebær over. 
  11. Sett kokosbollene på en rist slik at overflødig sjokolade kan renne av. La sjokoladen stivne helt før du serverer bollene. 

Kokosboller med pepperkaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 11:07:00