Lagre

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk. vårløk
  • 2 ss frisk mynte

Dressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Bønnesalat med mynte

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bønnesalat passer godt som tilbehør til grillet mat og på en tapasbuffet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk. vårløk
  • 2 ss frisk mynte

Dressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll sitronen godt. Skjær tynne skiver av det gule skallet, og skjær det i strimler. 
Her kan du også bruke et zesterjern/siseleringsjern. Det er et redskap som enkelt skjærer skallet i tynne strimler på for eksempel sitrusfrukter. Det er naturligvis også mulig å bruke et fint rivjern, husk da å ta med bare det gule skallet.
  1. Ha sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle, smak til med salt og pepper.
  2. Skyll bønner og kikerter godt i kaldt vann, og la det renne av. Finhakk hvitløk.
  3. Fres hvitløk såvidt i olje i en panne. Ha i bønnene og vend dem godt i hvitløken. Ha deretter  bønnene over i bollen med dressingen.
  4. Skjær vårløk i ringer på skrå, grovhakk mynte og vend det sammen med bønner og dressing rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant