Bønnesalat med mynte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bønnesalat passer godt som tilbehør til grillet mat og på en tapasbuffet.

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk. vårløk
  • 2 ss frisk mynte

Dressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll sitronen godt. Skjær tynne skiver av det gule skallet, og skjær det i strimler. 
Her kan du også bruke et zesterjern/siseleringsjern. Det er et redskap som enkelt skjærer skallet i tynne strimler på for eksempel sitrusfrukter. Det er naturligvis også mulig å bruke et fint rivjern, husk da å ta med bare det gule skallet.
  1. Ha sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle, smak til med salt og pepper.
  2. Skyll bønner og kikerter godt i kaldt vann, og la det renne av. Finhakk hvitløk.
  3. Fres hvitløk såvidt i olje i en panne. Ha i bønnene og vend dem godt i hvitløken. Ha deretter  bønnene over i bollen med dressingen.
  4. Skjær vårløk i ringer på skrå, grovhakk mynte og vend det sammen med bønner og dressing rett før servering.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie