Bønnesalat med mynte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bønnesalat passer godt som tilbehør til grillet mat og på en tapasbuffet.

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk vårløk
  • 2 ss frisk mynte

Dressing:

  • skall og saft av 12 stk sitron
  • 12 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skyll sitronen godt. Skjær tynne skiver av det gule skallet, og skjær det i strimler. 

Her kan du også bruke et zesterjern/siseleringsjern. Det er et redskap som enkelt skjærer skallet i tynne strimler på for eksempel sitrusfrukter. Det er naturligvis også mulig å bruke et fint rivjern, husk da å ta med bare det gule skallet.

2. Ha sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle, smak til med salt og pepper.

3. Skyll bønner og kikerter godt i kaldt vann, og la det renne av. Finhakk hvitløk.

4. Fres hvitløk såvidt i olje i en panne. Ha i bønnene og vend dem godt i hvitløken. Ha deretter  bønnene over i bollen med dressingen.

5. Skjær vårløk i ringer på skrå, grovhakk mynte og vend det sammen med bønner og dressing rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.