Bønnesalat med mynte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bønnesalat passer godt som tilbehør til grillet mat og på en tapasbuffet.

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk vårløk
  • 2 ss frisk mynte

Dressing:

  • skall og saft av ½ stk sitron
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll sitronen godt. Skjær tynne skiver av det gule skallet, og skjær det i strimler. 
Her kan du også bruke et zesterjern/siseleringsjern. Det er et redskap som enkelt skjærer skallet i tynne strimler på for eksempel sitrusfrukter. Det er naturligvis også mulig å bruke et fint rivjern, husk da å ta med bare det gule skallet.
  1. Ha sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle, smak til med salt og pepper.
  2. Skyll bønner og kikerter godt i kaldt vann, og la det renne av. Finhakk hvitløk.
  3. Fres hvitløk såvidt i olje i en panne. Ha i bønnene og vend dem godt i hvitløken. Ha deretter  bønnene over i bollen med dressingen.
  4. Skjær vårløk i ringer på skrå, grovhakk mynte og vend det sammen med bønner og dressing rett før servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.