Argentinske empanadas
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nydelig kjøttfyll innbakt i deig - nesten som en liten innbakt pizza.
Ingredienser
porsjoner
Deig:
-
5 dl hvetemel -
150 g smør -
0,5 ts salt -
1 dl kaldt vann -
1 stk. egg
Fyll:
-
600 g kjøttdeig -
1 stk. løk -
50 g sorte oliven -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 ss nøytral olje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss eddik, 7 % -
1 ss tomatpuré -
2 ss worchestershiresaus
Slik gjør du
Serveres med chimichurri saus.
Tips: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.