Argentinske empanadas

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nydelig kjøttfyll innbakt i deig - nesten som en liten innbakt pizza.

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 stk. egg

Fyll:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du

Serveres med chimichurri saus.

 

Tips: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.