Aprikosfylt kalkunrull
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret).
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. utbenet kalkun overlår -
0,5 ss sennep -
2 ss hakket frisk kruspersille -
1 ss hakket frisk estragon -
6 stk. tørket aprikos -
2 ss nøytral olje -
1 ss smør
Plommesaus:
-
3 stk. plomme -
1 stk. sjalottløk -
2 ss sukker -
0,5 dl portvin -
4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong -
1 stk. hel nellik -
ca.
1 ss maisenna -
1 ss soyasaus
Pynt:
-
50 g hakkede pistasjnøtter -
50 g hakket tørket aprikos
Slik gjør du
Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.