Steinbit i ovn med sitron og urter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Steinbiten har ikke akkurat utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med et spennende lokk av gresk yoghurt med sitron og urter.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g steinbitfilet -
4 ss griljermel -
1 ss olivenolje
Yoghurtblanding:
-
1 dl gresk yoghurt -
3 ss revet parmesan -
4 ss hakket frisk kruspersille -
2 båter hvitløk -
saft og skall av
1 stk. sitron -
1 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
Server ovnsbakt steinbit med sitronbåter, kokte poteter og kokte grønnsaker, for eksempel aspargesbønner.
De fleste hvite fiskeslag kan tilberedes på denne måten. Yoghurtblandingen fungerer som saus, og kan varieres med andre urter og krydder.