Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt laks med kål og potet

Ovnsbakt laksefilet

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Poteter:

  • 800 g potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk persille

Dampet kål:

  • 800 g hodekål , eller nykål
  • 2 dl vann til damping
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 599 kcal
Fett 33 g
Protein 36 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakt laksefilet med kål og potet er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Server gjerne med hjemmelaget sandefjordsmør eller en klatt rømme.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Poteter:

  • 800 g potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk persille

Dampet kål:

  • 800 g hodekål , eller nykål
  • 2 dl vann til damping
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 599 kcal
Fett 33 g
Protein 36 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke sitronpepper kan du bruke litt revet sitronskall og kvernet pepper i stedet.

Server saftig og god laksefilet med kokt kål og poteter. Det smaker også godt med sandefjordsmør eller en klatt med rømme til.

Ovnsbakt laks med kål og potet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 21.06.2025 00:14:04