Koreansk pannekake, pajeon

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Koreansk mat er populært, og det er ikke så rart! Så mange gode smaker, og så mange enkle, spennende matretter! Her har en helt enkel pannekakerøre fått følge av grønnsaker og en frisk dippsaus.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 0,25 stk. grønn squash
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olje til steking

New Page

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik eller eplesidereddik
  • 1 ss flytende honning
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, mel, salt, melk og salt til en glatt røre. La den stå og svelle i ca. 30 minutter.
  2. Kutt vårløk og squash i tynne strimler, og finhakk hvitløk.
  3. Varm litt olje i en middels stor stekepanne og fres litt av grønnsakene til de mykner. Hell på pannekakerøre slik at grønnsakene nesten dekkes.
  4. Stek pannekaken på middels varme til den er gyllenbrun på undersiden og har begynt å stivne oppå. Snu den raskt og stek den ferdig. La den gli over på en tallerken og hold den varm under et klede.
  5. Fortsett med resten av grønnsakene og røren.
  6. Bland sammen soyasaus, riseddik og honning. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland det med sausen. Bland inn ristede sesamfrø rett før servering.

Skjær pannekakene i snipper og server dem med dipsausen.

 

Pannekakene kan godt lages med andre grønnsaker, som finstrimlede poteter, gulrot, aspargesbønner eller asparges. 

Koreansk pannekake  (Pajeon)

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie