Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskost

Hjemmelaget ferskost

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er mange måter å lage ferskost på, og dette er nok den aller enkleste. Her handler det om å fjerne så mye væske som mulig fra yoghurt, noe som gir en syrlig ferskost med nydelig kremaktig konsistens - i Midtøsten kjent som labneh.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I Midtøsten kalles denne ferskosten labneh, og blir ofte formet til små kuler og rullet i urter, eller servert sammen med oliven og olivenolje.

Mysen som renner av yoghurten kan brukes for eksempel i brøddeig. Den kan også brukes i fermentering av for eksempel grønnsaker.

Du kan også smake til ferskosten med chili, finhakket paprika eller nøtter. Den kan også brukes i ostekake.

Osten er holdbar i ca 1 uke i kjøleskap.

Her kan du lære mer om andre måter å lage ferskost på.

I Midtøsten kalles denne ferskosten labneh, og blir ofte formet til små kuler og rullet i urter, eller servert sammen med oliven og olivenolje.

Mysen som renner av yoghurten kan brukes for eksempel i brøddeig. Den kan også brukes i fermentering av for eksempel grønnsaker.

Du kan også smake til ferskosten med chili, finhakket paprika eller nøtter. Den kan også brukes i ostekake.

Osten er holdbar i ca 1 uke i kjøleskap.

Her kan du lære mer om andre måter å lage ferskost på.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2023 07:22:05