Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskost

Hjemmelaget ferskost

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er mange måter å lage ferskost på, og dette er nok den aller enkleste. Her handler det om å fjerne så mye væske som mulig fra yoghurt, noe som gir en syrlig ferskost med nydelig kremaktig konsistens - i Midtøsten kjent som labneh.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I Midtøsten kalles denne ferskosten labneh, og blir ofte formet til små kuler og rullet i urter, eller servert sammen med oliven og olivenolje.

Mysen som renner av yoghurten kan brukes for eksempel i brøddeig. Den kan også brukes i fermentering av for eksempel grønnsaker.

Du kan også smake til ferskosten med chili, finhakket paprika eller nøtter. Den kan også brukes i ostekake.

Osten er holdbar i ca 1 uke i kjøleskap.

Her kan du lære mer om andre måter å lage ferskost på.

I Midtøsten kalles denne ferskosten labneh, og blir ofte formet til små kuler og rullet i urter, eller servert sammen med oliven og olivenolje.

Mysen som renner av yoghurten kan brukes for eksempel i brøddeig. Den kan også brukes i fermentering av for eksempel grønnsaker.

Du kan også smake til ferskosten med chili, finhakket paprika eller nøtter. Den kan også brukes i ostekake.

Osten er holdbar i ca 1 uke i kjøleskap.

Her kan du lære mer om andre måter å lage ferskost på.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 25.06.2024 11:58:43