Grateng med tacorester

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Tre tortillalefser, litt kjøttdeig, en halv boks mais og litt paprika - typiske rester etter tacokvelden. Vi lar dem få nytt liv som en nydelig grateng, og legger til resten av restene - den revne osten og rømmeboksen - i sausen. 

Ingredienser

  • 3 stk hvetetortilla eller grove tortilla
  • ca 150 g krydret og stekt kjøttdeig
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn
  • 0,25 stk paprika
  • 1 stk vårløk
  • 0,5 glass tacosaus eller salsa

Hvit saus

  • 1 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • ca. 3 dl melk
  • 50 g ferdigrevet ost eller osterester

Slik gjør du

  1. Legg hvetetortillas i bunnen av en liten ildfast form, og fordel kjøttdeig, saus, mais og paprika over.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  3. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Bland inn revet ost og mak til med salt og pepper.
  5. Hell sausen over i formen. Kutt resten av hvetetortillasen i små trekanter og sett dem i sausen slik at de danner et taksteinsmønster.
  6. Sett formen midt i stekeovnen på 180-200 °C i ca 20 minutter, eller til retten er gjennomvarm og tortillasen begynner å få fin farge.
  7. Server med en gang, gjerne med litt limesaft og salat.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.