Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker
La barna lære å lage fiskekaker til middag med oppskrift fra MatStart. Besøk matstart.no

Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server de nystekte fiskekakene med en gang sammen med grønnsakstuing og kokte poteter.

Det er mange fiskeslag som kan brukes når du vil lage fiskekaker. De vanligste er sei, hyse, lyr, torsk og steinbit, men også laks, ørret og gjedde er fine å bruke i denne oppskriften. Det aller viktigste å huske er å sørge for at ingrediensene er iskalde når farsen lages. Fisken kan godt være halvfrossen. Det gjør at farsen ikke sprekker, men blir jevn og glatt. Jo lenger du kjører farsen i hurtigmikseren, jo finere blir farsen (og jo større er muligheten for at den vil sprekke).

Fiskekakene kan smakes til på mange ulike måter, for eksempel med hakkede urter som persille, dill, gressløk eller koriander, og hvitløk, løk, vårløk, karri eller gurkemeie. 

Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 19:26:15