skip navigation
matprat logo
Finnbiff med solbærsaft og einebær

Ukemeny med smak av vår

Sol, snøsmelting og fuglesang – det er vår! Med sola kommer ekstra energi, og vi bruker mer tid ute. Enten du velger hytte- eller byferie innbyr påsken til kos og hygge. En saftig stek eller en smakfull kjøttgryte, med en søt avslutning, passer perfekt etter en dag fylt av utendørsaktiviteter.

Lam til påske

Til påske står lam på menyen. Lammekjøtt er en fantastisk smaksopplevelse. Den klassiske lammesteken er å definitivt noe alle bør unne seg i løpet av påskeuka. Lammestek kan tilberedes på ulike måter, hent gjerne inspirasjon fra Sør-Europa og varier valg av marinade, fyll og tilbehør.

Hyttegryter

Gode, varmende gryter er hyttemat. Når du ønsker å bruke tiden på andre ting enn kjøkkenet kan gryten stå og godgjøre seg selv. Prøv en god jegergryte, en solid viltgryte eller finnbiff med en ny vri.

Egget, selve påskesymbolet

Egget er symbol på både påske og spiren til et nytt liv. Solgule egg hører med til påskefrokosten, som pålegg på turmaten og som ingrediens i lunsjer, middager, kaker og desserter.

Det søte punktum

Vi unner oss litt ekstra i påsken og dessert, det søte punktum, følger med. Med smakfulle appelsiner, solgule egg og sjokolade har du et flott utgangspunkt. Hva med en saftig appelsinkake eller appelsinvafler til kaffen? Prøv også ut appelsindesserter som Crema Catalana, appelsinfromasj og sjokolademousse med revet appelsinskall.

Nyt vårsola - og gled deg selv og andre med noe godt!

Ukemeny

Mandag: Jegergryte med lam

Tirsdag: Eggepanne med bacon og purre

Onsdag: Viltgryte med reinsdyr

Torsdag: Gresk pitabrød

Fredag: Lammetfilet med kremet p

Lørdag: Klassisk lammestek

Søndag: Finnbiff med solbærsaft og einebær

Handleliste for fire personer

1300 g benfritt lammekjøtt

700 g ytrefilet av lam

1 lammelår ca. à 2,5 kg

750 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek

750 g reinsdyrskav

300 g bacon

9 egg

1 dl matfløte

2 dl lettrømmes

1 dl melk

4 ss tzatziki

8 totater

1 løk

1 rødløk

5 båter hvitløk

1 pose sjalottløk

10 stjerneløk

8 guløtter

400 g skogsopp

300 g frisk sjampinjong

1 1/3 purre

1 persillerot

2 stilk stilkselleri (stangselleri)

1/4 isbergsalat

200 g brekkbønner

4 ss frisk oregano

1 stilk frisk timian

4 stilk frisk rosmarin

16 poteter

8 stk einebær

4 pitabrød

2 poser potetmospulver

1 pose gryterettbasis (helst Jegergryte)

1/2 flaske rødvin

4 ss solbærsaft

3 ss portvin

1 ts soyasaus

4 dl viltkraft/ oksekraft

4 dl lammekraft

Husk at du også trenger: 
smør/olje til steking, salt, pepper, rosépepper, laurbærblad, hvetemel, brunt sukker, sitronsaft,

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.32, server:MP-PRD-WEB09 21.08.2017 08:48:40