Ingredienser

  • 300 g smør
  • 140 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 4 ss sukker
Del

Tyske skiver

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tyske skiver er en av våre kjente og kjære småkaker til jul. Lag mange når du først holder på - disse forsvinner fortere enn du vet ordet av det! Dypp de gjerne i smeltet sjokolade etter de har avkjølt seg. Denne oppskriften gir ca. 40 tyske skiver. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 140 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt.
  2. Rør inn mel og legg deigen i kjøleskap til den blir hard nok til å rulle, ca. 5 minutter.
  3. Del deigen i to og rull to like store pølser på ca. 5 cm i diameter. Føles den for myk, sett den tilbake i kjøleskapet igjen til den blir hardere.
  4. Gjør klar to stekebrett med bakepapir. Dryss sukker på en skjærefjøl og rull deigen så sukkeret dekker hele pølsa.
  5. Legg 10-12 skiver på et stekebrett og stek i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter eller til skivene begynner å få farge.
  6. Avkjøl skivene på rist.

Ønsker du en annerledes vri på tyske skiver kan du røre inn tørket frukt eller nøtter i deigen før den settes kaldt. 

Tyske skiver

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant