Tangzhong lussekatter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lussekatter bakt med tangzhong metoden gir ekstra luftig og saftig bakst. Bak en stor porsjon til Luciadagen 13. desember, og kos deg med lussekatter utover adventstiden. Lag dem på tangzhong-vis, eller bak lussekatter på den tradisjonelle måten.

Ingredienser

porsjoner

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie

Deig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg

Pynt:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar

bar

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn