Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinestek kokt i krydderbuljong

Svinestek kokt i krydderbuljong

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk i biter

1 kvast friske urter

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 2 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk i biter

1 kvast friske urter

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Ta ut steken i god tid før du skal tilberede den. Surr eventuelt steken med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret.
  2. Kok opp buljong, legg i steken og løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen. Senk varmen og la steken trekke på 90 °C i ca. 2 timer til et steketermometer viser 74 °C i kjernetemperatur.
  3. Lag sjysaus av 6 dl kraft. Smak til med salt og kvernet pepper, litt soyasaus og sennep. Tilsett et par dråper sukkerkulør for mer farge.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Bruk kokekraften i stedet for vann.

Server steken med ris, eventuelt en varm potetsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB13 17.09.2024 16:16:19