Ingredienser

  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 3 ts salt
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 6 stk. hel pepper

Solbærsaus:

  • 6 dl kraft fra koking
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

457kcal

Energi

5.54g

Fett

56.28g

Protein

45.77g

Karbohydrater

4.16mg

Jern

Del

Svinestek med solbærsaus

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 3 ts salt
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 6 stk. hel pepper

Solbærsaus:

  • 6 dl kraft fra koking
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

457kcal

Energi

5.54g

Fett

56.28g

Protein

45.77g

Karbohydrater

4.16mg

Jern

Slik gjør du

  1. Velg en kjele så kjøtt og termometer akkurat får plass. Kok opp vann, solbærsaft, krydder og salt.
  2. Stikk et steketermometer i kjøttet så spissen er midt i den tykkeste delen av kjøttet. Legg i skinken, skru ned varmen og la skinken trekke ved ca 80°C i ca. 1 time. Kjøttet er ferdig når termometeret viser 76°C. Ta opp skinken og la den hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.
  3. Sil kraften kjøttet har kokt i, rør ut maizena i litt vann og rør det inn i kraften.
  4. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og for eksempel sukkererter og epleskiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant