Sursøt løksaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sursøt løksaus er fast følge til ferskt kjøtt og suppe, men passer også utmerket til andre typer kokt kjøtt, for eksempel kokt hønsekjøtt.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Fres løken i smør til den er myk og blank. Rør inn hvetemel og la det frese med et minutt. Spe med kraft eller buljong.
  2. Kok opp og la sausen koke noen minutter for å bli kvitt melsmaken.
  3. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Du kan også lage en sursøt løk- og persillesaus som passer godt til salt svinekjøtt eller lammekjøtt, og til for eksempel lammestek ved å smake til sausen med ca. 1 ts sennep og rikelig med hakket persille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.