Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sursøt løksaus

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Sursøt løksaus

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sursøt løksaus er fast følge til ferskt kjøtt og suppe, men passer også utmerket til andre typer kokt kjøtt, for eksempel kokt hønsekjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Fres løken i smør til den er myk og blank. Rør inn hvetemel og la det frese med et minutt. Spe med kraft eller buljong.
  2. Kok opp og la sausen koke noen minutter for å bli kvitt melsmaken.
  3. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Du kan også lage en sursøt løk- og persillesaus som passer godt til salt svinekjøtt eller lammekjøtt, og til for eksempel lammestek ved å smake til sausen med ca. 1 ts sennep og rikelig med hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 20.03.2023 11:12:14