Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sursøt løksaus

Sursøt løksaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sursøt løksaus er fast følge til ferskt kjøtt og suppe, men passer også utmerket til andre typer kokt kjøtt, for eksempel kokt hønsekjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også lage en sursøt løk- og persillesaus som passer godt til salt svinekjøtt eller lammekjøtt, og til for eksempel lammestek ved å smake til sausen med ca. 1 ts sennep og rikelig med hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 14.06.2024 15:03:32