Ingredienser

  • 1 l kjøttkraft /buljong eller lettsaltet vann
  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
Del

Raspeballer

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raspeball, klubb, komle, potetball eller hva du nå enn kaller det - er skikkelig tradisjonsmat og her har du oppskriften! Raspeballene kan spises med sirup og bacon, eller lages til en større middag med lettsaltet kjøtt og kålrabistappe. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 l kjøttkraft /buljong eller lettsaltet vann
  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, buljong eller kraft. 
  2. Skrell potet og riv dem på rivjern eller i en foodprosessor. Klem ut litt av væsken.
  3. Riv eller mos de kokte potetene. Bland kokte og rå poteter med mel og salt.
  4. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. Lag raspeballer med en skje og legg dem forsiktig ned i vannet/buljongen som er tett opp mot kokepunktet. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig. 
  5. La raspeballene småkoke i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom. 

Hva som serveres til raspeballene er forskjellig alt etter hvor i landet man kommer fra. Noen foretrekker bare litt sukker eller sirup, sprøstekt bacon og eventuelt brunostduppe til, andre liker å servere det som en større middag - som raspeballer med svineknoke eller lettsaltet lammekjøtt med raspeballer. Noen liker til og med å lage sin raspeball med dott.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant