Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår fra rana i helgeland

Lammelår fra Rana i Helgeland

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 32 g
Protein 51 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt tilberedt på denne måten blir saftig og mørt, noe som skyldes melkesyrebakteriene i kefirmelka. Tilbake i tid var denne fremgangsmåten en mulighet for å konservere eller oppbevare kjøttet for en kortere periode.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 32 g
Protein 51 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Server med for eksempel råstekte poteter, sjysaus og grønnsaker.

Lammelår fra rana i helgeland

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 16.10.2024 09:21:17