Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Disippelbrød

Brytebrød til påske

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir et brytebrød med 12 rundstykker

Bløtlegging:

  • 4 dl store havregryn
  • 10 dl vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 3 - 4 dl vann

Til pensling og pynt:

  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss vann
  • 1 ss grov sammalt rug
  • 2 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4059 kcal
Fett 53 g
Protein 150 g
Karbohydrater 665 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et saftig og godt brytebrød som er hyggelig å dele med mange rundt et påskebord. Inspirert av Jesu Kristi siste måltid med disiplene på skjærtorsdag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir et brytebrød med 12 rundstykker

Bløtlegging:

  • 4 dl store havregryn
  • 10 dl vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 3 - 4 dl vann

Til pensling og pynt:

  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss vann
  • 1 ss grov sammalt rug
  • 2 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4059 kcal
Fett 53 g
Protein 150 g
Karbohydrater 665 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Disippelbrød

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2025 02:02:06