Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bergensk brødkake

Bergensk brødkake

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca 20 biter

  • 1 l kefir
  • 150 g brød uten skorper
  • 550 g hvetemel
  • 750 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 2 ss malt kanel
  • 1 ss natron

Glasur:

  • 500 g melis
  • 5 ss kaldt vann
  • 1 ss mørk rom eller romessens (kan sløyfes)

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Bergen har man lange tradisjoner for brødkake. En saftig og god kake bakt på på rester av brød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca 20 biter

  • 1 l kefir
  • 150 g brød uten skorper
  • 550 g hvetemel
  • 750 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 2 ss malt kanel
  • 1 ss natron

Glasur:

  • 500 g melis
  • 5 ss kaldt vann
  • 1 ss mørk rom eller romessens (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi serverer gjerne denne kaken med en varm kakao med rom.

Bergensk brødkake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 14:15:15