Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt
Del

Lumumba - varm kakao med rom

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt

Slik gjør du

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant