Lumumba - varm kakao med rom

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt

Slik gjør du

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.