Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lumumba - varm kakao med rom

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt
Del

Lumumba - varm kakao med rom

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt

Slik gjør du

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 01.02.2023 21:03:53