Rødbetesuppe med strimlet svinekjøtt og bønnespirer

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødbetsuppe har fantastisk farge og smak. Topp suppen med stekte strimler av norsk svinekjøtt, sprø bønnespirer og frisk basilikum, og du har et deilig, varmende vintermåltid.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Rødbetsuppe:

  • 500 g rødbete i grove biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 ts anisfrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 1 pk bønnespirer (á 180g)
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 4 skiver grovt rugbrød

Slik gjør du

bar