Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Proteinrikt matpakkebrød

Proteinrikt matpakkebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon kan deles i rundt 9 stykker.

  • 4 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 3 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 400 g lettkokte havregryn
  • 150 g hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3003 kcal
Fett 156 g
Protein 114 g
Karbohydrater 257 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette energirike brødet er kjapt å lage, og er pakket med proteiner og god smak. Det smaker ekstra godt når det er nystekt og varmt, men egner seg veldig godt til å fryse og tiner raskt etter en runde i brødristeren. Like godt i matpakka som ved siden av en god, hjemmelaget suppe.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon kan deles i rundt 9 stykker.

  • 4 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 3 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 400 g lettkokte havregryn
  • 150 g hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3003 kcal
Fett 156 g
Protein 114 g
Karbohydrater 257 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Brødene er aller best når de er nystekte, toppet med det du liker best, eller ved siden av en suppe. De egner seg godt til frysing, og blir som ferske igjen etter en tur i brødristeren eller stekeovnen. 

Proteinrundstykkene kan varieres på ulike måter ut fra hva du liker og hva du har for hånden. Mangelr du noen av frøene eller kjernene kan det justeres ved å bruke mer av de andre, eller bytte ut med sesamfrø, pinjekjerner eller ulike nøtter, tørket frukt som rosiner eller tranebær, eller revet gulrot. Du kan også smake til deigen med litt honning, og krydre med for eksempel kanel eller kardemomme.

Proteinrikt matpakkebrød

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 07.12.2024 12:07:13