Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Majones og aïoli

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

salt og kvernet pepper

noen tråder safran

litt kokende vann

Del

Safranaïoli

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Safranaïoli smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

salt og kvernet pepper

noen tråder safran

litt kokende vann

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Denne oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig safranaïoli.
  1. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett presset hvitløk.
  2. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser. Om aïolien skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 07.02.2023 16:19:15