Safranaïoli

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Safranaïoli smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

salt og kvernet pepper

noen tråder safran

litt kokende vann

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Denne oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig safranaïoli.
  1. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett presset hvitløk.
  2. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser. Om aïolien skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.