Pastasalat med spekeskinke

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pasta og spekeskinke er kjapp og lettvint mat. Denne pastasalaten er en enkel og frisk rett som kan spises til lunsj eller kvelds. Eller om du vil ha en lett og rask middag. Denne pastasalaten er også perfekt å bruke som inspirasjon hvis du har rester av ferdigkokt pasta. 

Ingredienser

  • 500 g pasta , gjerne skruer eller penne.
  • 1 ts salt
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 boks cherrytomat
  • 1 stk. fersk mozzarella
  • 100 g ruccula
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet sort pepper
  • 8 skiver spekeskinke

Slik gjør du

  1. Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken, eller bruk rester om du har mye ferdigkokt pasta.
  2. Hell av vannet og ha litt olje på pastaen slik at den ikke klebrer seg sammen. Avkjøl pastaen.
  3. Skjær cherrytomat i to, riv mozzarella i grove biter. Vend tomater, ruccula og mozzarella lett sammen. Ha i revet sitronskall og litt sitronsaft, krydre med pepper.
  4. Anrett salaten på tallerkener eller et stort fat, legg på tynne skiver spekeskinke.

Server salaten med godt brød. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.