Linsesuppe med biffstrimler og sopp

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en mettende og rask suppe til travle hverdager. Varier den med det du har for hånden av grønnsaker og kjøtt.

Ingredienser

  • 400 g biffkjøtt i strimler , skåret i terninger
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk finhakket løk

  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 20 g tørket sopp
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 100 g røde linser
  • 1 l kyllingkraft eller kjøttkraft (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

1. Brun kjøttet raskt på alle sider i oljen. Tilsett laurbærblad og løk og fres videre til løken er blank og myk.

2. Tilsett hvitløk, tørket sopp, hakkede tomater og linser og fres ca. 30 sekunder til. Hell over kraften og la suppen koke i ca. 20 minutter, eller til linsene er møre.

3. Smak til suppen med salt og kvernet pepper, og dryss over med hakket persille og revet parmesan ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.