Wrap med eggerøre

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggerøre er sykt godt - enten det er til frokost, lunsj, middag eller en snack på kvelden. Her har eggerøren fått følge av tortillalefser, glasert bacon og en deilig dressing med asiatiske smaker. Nam!

Ingredienser

porsjoner

Eggerøre:

  • 6 stk. egg
  • 6 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Dressing:

  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 3 skiver kalkunbacon
  • 1 ss honning
  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g )
  • 4 stk. mini tortillalefser (eventuelt 1 stor per pers)
  • 2 ss friske urter eller spirer, gjerne micro koriander

Slik gjør du

  1. Bland sammen ketjap manis, skall og saft av lime, grønn chili og finhakket koriander til en dressing. 
  2. Skjær bacon i små biter.
  3. Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. 
  4. Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Hell eggeblandingen i pannen, og dra forsiktig blandingen mot midten av pannen etterhvert som den stivner. Når alt egget har stivnet, legg eggerøren over på et fat. 
  5. Varm pannen på nytt, og stek raskt bacon i litt smør eller margarin til det har fått en gyllen farge og har blitt sprøtt. Hell i honning og rør rundt. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  6. Anrett lune tortillalefser med litt salat, eggerøre og glasert bacon. Topp med masse friske urter eller spirer til pynt, og drypp over dressingen.