Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Issalat med bacon og ostedressing

Ingredienser

  • 1 stk. isbergsalat
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • 3 båter sitronsaft
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

352 kcal

Energi

31,65 g

Fett

11,48 g

Protein

4,38 g

Karbohydrater

1,1 mg

Jern

Del

Wedge salat med bacon

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en litt annerledes måte å servere salat på, i båter med bacon og dressing av blåmuggost.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. isbergsalat
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • 3 båter sitronsaft
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

352 kcal

Energi

31,65 g

Fett

11,48 g

Protein

4,38 g

Karbohydrater

1,1 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene av issalaten og del den i fire like store båter.
  2. Bland sammen yoghurt, majones, sitronsaft, revet sitronskall og sennep. Smak til med salt og pepper. Smuldre osten med fingrene og vend den inn i dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
  3. Del cherrytomater i to og ha dem i en bolle. Dryss med salt og la stå noen minutter.
  4. Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  5. Legg salaten på et fat og hell over dressingen slik at den renner ned i sprekkene. Dryss over bacon, tomater og urter. Drypp litt olivenolje over til slutt.

Server med en gang.

Dropp bacon, og vips, så er retten vegetarisk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2023 01:37:29