Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Issalat med bacon og ostedressing

Wedge salat med bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. isbergsalat
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 352 kcal
Fett 31,65 g
Protein 11,48 g
Karbohydrater 4,38 g
Jern 1,1 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en litt annerledes måte å servere salat på, i båter med bacon og dressing av blåmuggost.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. isbergsalat
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 352 kcal
Fett 31,65 g
Protein 11,48 g
Karbohydrater 4,38 g
Jern 1,1 mg

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene av issalaten og del den i fire like store båter.
  2. Bland sammen yoghurt, majones, sitronsaft, revet sitronskall og sennep. Smak til med salt og pepper. Smuldre osten med fingrene og vend den inn i dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
  3. Del cherrytomater i to og ha dem i en bolle. Dryss med salt og la stå noen minutter.
  4. Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  5. Legg salaten på et fat og hell over dressingen slik at den renner ned i sprekkene. Dryss over bacon, tomater og urter. Drypp litt olivenolje over til slutt.

Server med en gang.

Dropp bacon, og vips, så er retten vegetarisk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB12 27.07.2024 03:33:55