Ingredienser

  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3 ss brunt sukker
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille
Del

Trinidad Pelau fra Trinidad

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maten i Trinidad & Tobago er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. Matkulturen er sterkt preget av den flerkulturelle befolkningen, en blanding av indisk og afrikansk mat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3 ss brunt sukker
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Smelt sukker i en stor kjele på medium varme til sukkeret begynner å karamellisere seg.
  2. Rør inn kjøtt og stek det til alt har blitt brunt.
  3. Hell i vann, ris, kokosmelk, gulrøttene og la det koke opp.
  4. Legg på lokk og la det småkoke til risen er ferdig, ca. 25 minutter. Ha i ertene når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden. Strø over hakket persille til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant