Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Taco med kylling og syltet rødløk

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Taco med saftig, sprø kyllinglår. Toppet med syltet rødløk, guacamole og hot pisket rømme. Dette er comfort food som kokk Leon Haarberg Nilsen når forklet er av for dagen, og det er kos i fokus!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

Leon Haarberg Nilsen aka "Pinsettkokken" ble kåret til verdens beste Commis under Bocuse d'Or i 2023. Vi ble med inn på kjøkkenet hans, hvor han disket opp sin beste kosemat, nemlig kyllingtaco. Se hele serien «Kokkens kveldsmat» på Youtube.

På kjøkkenet til serie

trinn du kan merke av

Bruk gjerne en presse, eller et annet redskap som gir tyngde, under stekingen. Det er for å få kontaktflata mellom kyllingen og stekepannen så jevn som mulig.

«Smaken trumfer alltid!» - Leon Haarberg Nilsen

Taco med kylling og syltet rødløk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Fem grep for å uppe tacoen

Det er superenkelt å gi tacoen et ansiktsløft, og taco-elsker Britt Marlene har fem smarte grep for deg som vil ha noe nytt på fredagsfavoritten. Med hjemmebakte tortillalefser av hvetemel eller maismel vil du aldri se deg tilbake, og lager du tacokrydder selv kommer venner til å ringe for oppskriften. Topper du med sylta rødløk, pico de gallo og ferskost du lager selv, lover vi at du får stjerner i øya.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 03:14:38