Snurrer med kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer med disse fylte hejmmebakte snurrene, eller cones som det også kan kalles. Vi har fylt dem med grillet kylling, aïoli og smakfulle grønnsaker. Nydelig!

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 500 g hvetemel
  • 150 g byggmel
  • 150 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss linfrø
  • 125 g romtemperert smør
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. hjertesalat eller annen salat
  • 10 ss ketchup
  • 10 ss aïoli

Slik gjør du

1. Ha melk i en kjele og varm opp til den er fingervarm.

2. Smuldre gjær i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen.

3. Pisk inn egg og tilsett sukker og salt. Bland sammen mel og frø, og ha melblandingen i det våte. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 

4. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

5. Del deigen i ti like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt kjegleformet aluminiumsfolie.

6. Legg snurrene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.

7. Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

8. Skjær kyllingfiletene i biter og stek på grill eller stekepanne. Skjær aubergine i skiver og paprika i strimler. Pensle med urtemarinade og stek på grillen eller i stekepanne sammen med kyllingen. Stekes på direkte varme og snues ofte. Grønnsakene og kyllingen er ferdig stekt når de har fått en fin gyllen farge.

9. Fyll hver snurr med et salatblad, kyllingfilet, aîoli og grillede grønnsaker. Server med ketchup som tilbehør. 

Oppskriften er fra Opplysningskontoret fra brød og korn