Sandwich med posjert egg
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En skikkelig digg sandwich med spekeskinke og posjert egg. Matluksus som kan passe akkurat når det passer deg.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. egg fersk, kjøleskapskaldt -
1 l vann -
0,5 ts eddik, 7 % -
0,5 ts salt -
2 skiver brød -
2 ts lettrømme -
0,25 stk. hjertesalat eller liten nykål -
1 ts olivenolje -
2 ss hakket frisk dill
Slik gjør du
- Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker. Knekk egg i en kopp og la det gli forsiktig ned i vannet. La egget stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så egget ser pent ut.
- Hakk salaten fint og bland sammen med olje og hakket dill. Smør brødskivene med rømme og legg på salatblandingen. Drypp over litt olivenolje og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på spekeskinkeskivene og plasser det posjerte egget på toppen. Legg på en skive brød over egget.