Rundstykker med innbakte egg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse rundstykkene med egg inni er supre å ha med i matpakken eller når man skal ut på tur.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kok eggene i 5-7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og ta av skallet.

3. Del deigen i 10 emner og trykk dem flate. Legg et egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekebrettet. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.