Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med innbakte egg

Rundstykker med innbakte egg

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 10 rundstykker.

  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3123 kcal
Fett 100 g
Protein 164 g
Karbohydrater 353 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse rundstykkene med egg inni er supre å ha med i matpakken eller når man skal ut på tur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 10 rundstykker.

  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3123 kcal
Fett 100 g
Protein 164 g
Karbohydrater 353 g

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kok eggene i 5-7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og ta av skallet.

3. Del deigen i 10 emner og trykk dem flate. Legg et egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekebrettet. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 12:39:55