Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Is med solbær

Ingredienser

  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
Del

Iskrem med solbær

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Slik gjør du

1.       Begynn med å lage solbærpurè. Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.

2.       Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

3.       Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

4.       Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpurè med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.

5.       Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er hV

  1. Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.
  2. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  4. Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpuré med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.
  5. Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie, og sett isen i fryser.
  6. Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er helt stiv, minst 4 timer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 27.11.2022 10:36:51