Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

  • 6 stk. ispinner

Solbærpuré:

  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron
Del

Iskrem med solbær

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

  • 6 stk. ispinner

Solbærpuré:

  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

1.       Begynn med å lage solbærpurè. Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.

2.       Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

3.       Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

4.       Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpurè med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.

5.       Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er hV

  1. Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.
  2. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  4. Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpurè med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.
  5. Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie, og sett isen i fryser.
  6. Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er helt stiv, minst 4 timer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant