Pizza med moreller og feta

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter - og spis den til middag eller dessert!

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g fetaost
  • ca. 40 stk. moreller
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 4 ss honning , flytende type
  • 1 pk ruccula (á 65 g)

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Smuldre fetaost i mindre biter. Del moreller i to og ta ut steinen. grovhakk valnøtter.
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  6. Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på cremé fraîche, dryss på fetaost, legg på moreller og valnøtter.
  7. Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  8. Topp den grillede pizzaen med flytende honning og frisk ruccula.