Pita med reinsdyrskav

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er super turmat, og kan enkelt tilberedes på primus. En enkel lørdagsgodbit får du ved å fylle pitabrød med skav, grønnsaker og en smakfull dressing.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. paprika
  • 1 pose babyspinat
  • 4 stk. pitabrød

Mangodressing:

  • 6 ss seterrømme
  • 2 ss mangochutney
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme og mangochutney, smak til med salt og pepper. La gjerne dressingen stå å trekke smak. 
  2. Stek reinsdyrskav raskt i flere omganger i en varm stekepanne med litt smør. Krydre med salt og pepper. Ha i vårløk når skavet er såvidt gjennomstekt og la det surre ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen, og vend inn spinat og paprika.
  3. Varm pitabrød som anvist på pakken. Fyll varme pitabrød med blandingen av reinsdyrskav, vårløk, paprika og spinat.

Server pitabrødene med mangodressing til.

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.