Pita med reinsdyrskav
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Reinsdyrskav er super turmat, og kan enkelt tilberedes på primus. En enkel lørdagsgodbit får du ved å fylle pitabrød med skav, grønnsaker og en smakfull dressing.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g reinsdyrskav -
2 ss smør til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 stk. vårløk -
1 stk. paprika -
1 pose babyspinat -
4 stk. pitabrød
Mangodressing:
-
6 ss seterrømme -
2 ss mangochutney -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Bland sammen rømme og mangochutney, smak til med salt og pepper. La gjerne dressingen stå å trekke smak.
- Stek reinsdyrskav raskt i flere omganger i en varm stekepanne med litt smør. Krydre med salt og pepper. Ha i vårløk når skavet er såvidt gjennomstekt og la det surre ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen, og vend inn spinat og paprika.
- Varm pitabrød som anvist på pakken. Fyll varme pitabrød med blandingen av reinsdyrskav, vårløk, paprika og spinat.
Server pitabrødene med mangodressing til.
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.