Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ricottafiken

Ricottafiken

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk fiken
  • 4 ss ricotta
  • 4 skiver finhakket spekeskinke
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fiken er kjempegodt! Ricottafiken er veldig enkelt å lage og  tar seg veldig godt ut, både som tiltygg til velkomsdrinken og på tapasbordet

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk fiken
  • 4 ss ricotta
  • 4 skiver finhakket spekeskinke
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

1. Skjær av toppene på fikenene. Skrap ut fikenkjøttet fra toppene og litt kjøtt ut av bunnene. Bland kjøttet med ricotta, spekeskinke pepper og basilikum.

2. Fyll fikenbunnene med ricottablandingen og sett på toppene før servering.

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og medister albondigas.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 25.06.2024 11:00:29