Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert kyllingfilet med sopp og spinat

Marinert kyllingfilet med lun potetsalat

Ingredienser

porsjoner
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss honning
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakkede friske urter , for eksempel timian eller estragon
  • 4 stk. kyllingfilet

Lun potetsalat med spinat og sopp:

  • 600 g kokte poteter
  • 200 g aromasopp
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g frisk spinat

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss honning
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakkede friske urter , for eksempel timian eller estragon
  • 4 stk. kyllingfilet

Lun potetsalat med spinat og sopp:

  • 600 g kokte poteter
  • 200 g aromasopp
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g frisk spinat

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg gjerne et par sitroner på grillen samtidig som du griller kjøttet. Bruk dem som dressing på den varme salaten.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB15 20.05.2025 18:39:50