Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mac and cheese

Ingredienser

  • 400 g makaroni , gjerne stor type
  • 120 g smør eller margarin
  • 80 g hvetemel
  • 1,2 l melk
  • 250 g revet ost
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss sitronsaft
Del

Mac and cheese

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mac and cheese er den ultimate koseretten, og elsket av både store og små. Kan serveres som den er, som tilbehør til stekt kjøtt, eller bare med en frisk salat ved siden av.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g makaroni , gjerne stor type
  • 120 g smør eller margarin
  • 80 g hvetemel
  • 1,2 l melk
  • 250 g revet ost
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.  
  2. Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter. 
  3. Rør inn 2/3 av osten i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med sennep, salt, pepper, sitron og kajennepepper.  
  4. Vend inn makaroni og hell alt i en liten ildfast form. Dryss over resten av osten.  
  5. Plasser formen midt i ovnen på 225 °og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen. 

Mac and cheese

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 23.03.2023 02:05:37