Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummer og biff med Renée og Mette

Mac and cheese med hummer

Ingredienser

2  porsjoner
  • 200 g makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss grov sennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummer , kjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst på skikkelig digg comfort food? Prøv mac and cheese med hummer neste gang du vil kose deg litt ekstra!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 200 g makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss grov sennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummer , kjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.  
  2. Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter. 
  3. Rør inn 2/3 av parmesanen i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med grov sennep, salt og kajennepepper.  
  4. Vend inn hummerkjøtt og makaroni og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper. 
  5. Hell alt i en liten ildfast form og dryss over resten av parmesanen.  
  6. Plasser formen midt i ovnen på 225 °og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen. 

Server med en god Champagne, gjerne vintage blanc de noir eller pinot noir. 

Hummer og biff med Renée og Mette

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2024 01:56:25