Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laksesmørbrød med urtedressing

Laksesmørbrød med urtedressing

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 2 ss friske urter , for eksempel dill og persille
  • 1 ts sennep
  • 1 ts sukker
  • 2 skiver grovt brød
  • 200 g rester av kokt ørret eller annen fisk
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss rød lodderogn (kan utelates eller byttes ut med annen rogn)
  • 1 stilk frisk dill til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag et deilig smørbrød av resten av fiskemiddagen. Noen salatblader, litt rømmedressing og et par skiver brød er alt som skal til for å gi restene nytt liv. En finfin smårett som kan serveres både til lunsj, middag og kvelds.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 2 ss friske urter , for eksempel dill og persille
  • 1 ts sennep
  • 1 ts sukker
  • 2 skiver grovt brød
  • 200 g rester av kokt ørret eller annen fisk
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss rød lodderogn (kan utelates eller byttes ut med annen rogn)
  • 1 stilk frisk dill til pynt

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme, urter, sennep og sukker til en dressing. Smak til med litt salt og pepper.
  2. Rist brødet i brødrister eller i en stekepanne. Avkjøl.
  3. Fordel litt dressing og salat på brødskivene og legg fisken oppå. Legg en klatt lodderogn på toppen og pynt med litt friske urter. Server resten av dressingen ved siden av.

Har du sitron eller lime er det godt å presse noen dråper over fisken.

Det meste av kokt eller stekt fisk egner seg godt på smørbrød. Du kan også dele fisken i mindre biter og vende den inn i dressingen. Nydelig som fyll i doble sandwich eller i pitabrød.

Har du ikke løyrom eller annen rogn, kan du droppe det helt, eller kombinere fisken med hardkokt egg eller reker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 15.07.2024 13:54:29