Kokte maiskolber

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Fersk mais er en av høstens herligste goder. Om du kjøper dem i butikken eller har mulighet til å dra på selvplukk, er del lite som kan måle seg med å sette tennene i en nykokt, varm mais – på enkleste vis med smør, salt og pepper.

Ingredienser

  • 8 stk maiskolbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 50 g smør

Slik gjør du

  1. Rens maisen ved å trekke av bladene og «silkehårene» som vokser rundt selve maiskolben. Noen liker å skjære av litt av topp og bunn, men det er ikke nødvendig.
  2. Finn fram en kjele som er stor nok til all maisen. Kok opp vann og legg i maiskolbene. Kok opp, senk varmen og la maisen trekke i 10-12 minutter.
  3. Server mais rykende varm og la hver person selv smøre på smør og drysse på salt og pepper.
Andre måter å servere maisen på: Med revet parmesan, med hvitløksmør, med finhakket chili, lime og koriander eller med røkt paprikapulver

Frysing av og tilberedning av fryst mais

Den beste måten å tilberede fryste maiskolber er å legge dem direkte i kokende vann. Rens maiskolbene før frysing og pakk dem i fryseposer. Ta deretter opp maiskolbene fra fryseren og kok opp rikelig med lettsaltet venn og legg maiskolber direkte i vannet fra fryseren. Kok opp på nytt og la maiskolbene trekke i 16-18 minutter. Server som over.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.