Kebabpizza

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftig pizzabunn med saftig, krydret lammekjøtt og toppet med frisk kebabsaus... Vi skjønner godt at kebabpizza er Erling Braut Haalands favoritt! Perfekt å sette på bordet under neste fotballkveld med venner - score!

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff
  • 0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Marinade:

  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje

Frisk kebabdressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 2 ss frisk mynte

Topping:

  • 150 g pizzasaus
  • 300 g revet revet ost
  • 30 g ruccula

Slik gjør du

bar

Topp pizza med kebabdressing, ruccula og kvernet pepper etter steking. Fulltreffer!

bar