Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 125 g snøfrisk naturell
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver bacon eller prosciutto
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
Del

Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 125 g snøfrisk naturell
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver bacon eller prosciutto
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Rør sammen snøfrisk, revet sitronskall, hakket chili, estragon og pepper.
  2. Skjær en lomme i hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom. Bruk en liten skje eller fingrene til å fylle lommen med osteblandingen.
  3. Dryss på litt pepper, eventuelt også litt salt, og pakk hver kyllingfilet inn i 2 skiver bacon/prosciutto, slik at lommen forsegles godt. Fest med tannpirkere.
  4. Legg bakepapir i en ildfast form og legg i kyllingfiletene. Drypp over olivenolje og plasser formen midt i ovnen på  200 °C i 18-20 minutter, eller til filetene har kjernetemperatur på 68 °C og er pent gylne.

Server gjerne med couscous eller ris, og en god salat

Om kyllingfiletene er veldig store, kan det være lurt å dele dem i to på langs før du lager en lomme til osten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant