Hjemmelaget gnocchi

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Gnocchi er en form for pasta laget av potet og parmesan. De er relativt enkelt å få til, og passer utmerket som en forrett, middag, i en salat eller som tilbehør.

Ingredienser

  • 1 kg potet (melne)
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 ss revet parmesan
  • 150 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 2 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 14 ts malt muskat
  • til utbaking hvetemel
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kok dem i usaltet vann. Hel vekk vannet og ha kjelen tilbake på platen og damp potetene til vannet i bunnen er borte. La potetene stå på benken til de har avkjølt seg litt.
Tips: Hvis potetene er for varme klarer du ikke å jobbe med deigen, men dersom de blir kalde blir det vanskelig å jobbe med deigen. Har potetene blitt for kalde kan du enkelt varme de opp i mikroen igjen.
  1. Riv potene på den fineste siden av et rivjern, slik at du får en fin masse. 

  1. Lag en fordypning midt i haugen. Ha i eggeplommer og revet parmesan.   

  1. Bland sammen mel, salt, pepper og muskat, og ha i fordypningen sammen med eggeplommene.

  1. Bland alt sammen med hendene. Deigen vil være ganske løs i starten, så ha i litt og litt mel til du har fått en smidig deig.

Er deigen for løs? Tilsett litt ekstra mel.
  1. Del deigen i mindre biter som du skal rulle ut til lange pølser. Når du har rullet ut deigen, så deler du de opp i mindre biter. 

  1. Bruk en gaffel og klem forsiktig på putene slik at du får de karakteristiske gnocchimønsteret, eller lag de akkurat som du måtte ønske. Dryss over litt ekstra mel underveis.

  1. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok gnocchi til de flyter opp til toppen. Da er de ferdig kokt. Ikke kok for mange av gangen, da kan det hende at de går sammen. Fisk opp putene med en hullslev og ha på litt olivenolje.
Gnocchi kan fint fryses etter at de er ferdig kokt. Da har du en rask middag til senere i uken.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.