Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gnocchi med salvie

Gnocchi med salvie

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg gnocchi
  • 2 ss smør
  • 1 potte frisk salvie
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 10 g
Protein 9 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gnocchi stekt med smør og salvie, en aldeles nydelig kombinasjon. Perfekt alene, men også som et godt tilbehør til de fleste retter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg gnocchi
  • 2 ss smør
  • 1 potte frisk salvie
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 10 g
Protein 9 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

Skal du servere gnocchi med salvie som forrett, kan du beregne 1 porsjon til to serveringer. 

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du bruke gnocchi uten egg, margarin eller kokosolje istedenfor smør og sløyfe parmesan. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du bruke gnocchi uten egg, margarin eller kokosolje istedenfor smør og sløyfe parmesan. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Slik lager du hjemmelaget gnocchi.

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB13 15.06.2025 14:31:59