Ingredienser

  • 1 kg søtpotet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ts salt

Nøttecrumble:

  • 70 g smør
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 60 g hakkede pecannøtter
  • 0,5 pk mini marshmallows
Del

Søtpotet med marshmallows

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har vi kjørt løpet helt ut, og satt sammen en amerikansk-inspirert søtpotetform med nøttecrumble og marshmallows! Denne retten kan være gøy å servere som tilbehør til kalkun til et thanksgiving-måltid. Den søte smaken fungerer ypperlig til kalkunkjøttet, og kan bidra til mye god stemning rundt bordet. Enjoy!  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg søtpotet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ts salt

Nøttecrumble:

  • 70 g smør
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 60 g hakkede pecannøtter
  • 0,5 pk mini marshmallows

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Skrell søtpotet i skjer i terninger. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen litt, slik at søtpoteten får dampet litt av seg. Ha i smør og melk, og mos søtpoteten til du får en stappe. Ha over i en ildfast form.
  3. Smelt smør i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet.
  4. Topp søtpoteten med nøttecrumbelen og minimarshmallows.
  5. Sett formen i midt i ovnen, i 10-15 minutter, eller til toppingen en gyllen.

Server som tilbehør til kalkun.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant