Grillet paprikasalat med vårløk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Når du griller paprika lokker du fram fantastisk sødme og aroma. Grillet paprika danner basis i flere retter, blant annet romescosaus, og blir en nydelig salat sammen med vårløk, persille og en enkel dressing. Spennende og lekkert til all slags grillmat.

Ingredienser

  • 2 stk. rød paprika (eller andre farger)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 dl hakket persille

Slik gjør du

  1. Skyll paprika i kaldt vann og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
  2. Grill paprikaene på høy varme i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge. Om paprikaene blir svidd - fortvil ikke, de skal uansett skrelles og det er enklere å få av skallet om paprikaskinnet blir litt svidd.
  3. Ta dem av grillen, fjern stilken og dra av skallet med en tynn, liten kniv.
  4. Kutt den grillede paprikaen i ½-1 cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Paprikasalaten kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 2 uker. fyll på med olje så paprikaen er helt dekket.

Salaten kan også lages av ferdig grillet paprika på glass eller boks.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.