Grillet hvit asparges

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvit asparges er elegant og enkel luksusmat som hører sommeren til. Grillet hvit asparges er nydelig som forrett til alle måltider tilberedt på grillen. Vi serverer den så enkelt som mulig, med et hjemmelaget deilig urtesmør, og press litt grillet sitron over.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges eller fler, avhengig av tykkelse
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.
  2. Kok opp vann i en stor vid kasserolle. Tilsett 1 ss salt og 1 ts sukker per liter vann. Legg i asparges og kok dem i 5 -6 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en spiss kniv om aspargesen er mør.
  3. Løft aspargesen ut av kokevannet legg dem på litt tørkepapir. Dette kan gjøres i god tid før servering.
  4. Del sitron i to og legg dem på grillen med snittflaten ned. Grill dem til de er myke og varme.
  5. Pensle aspargesen med litt olje og grill dem over direkte varme i et par minutter, til de har fått fin farge. Fordel dem på tallerkener og server med en klatt urtesmør og en halv grillet sitron. et dryss flaksalt og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med litt friske urter, for eksempel dill eller timian.