Grillede pigwings med asiatisk kålsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pigwings servert med en asiatisk kålsalat som tilbehør. Dypp dem i en spicy appelsinsaus og nyt. Perfekt til å ta med til parken og grille sammen med vennegjengen.

Ingredienser

  • 8 stk pigwings (pork wings)
  • 1 ss salt

Appelsindipp:

  • 2 dl appelsinmarmelade
  • 4 ss sennep
  • 4 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss smør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Kålsalat:

  • 14 stk finsnittet rødkål
  • 12 stk finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 stk grovrevet grønt eple
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 2 ts finhakket frisk koriander
  • 1 ss riseddik
  • 12 ts sesamolje
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
  2. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta dem opp og tørk dem godt.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til appelsindippen og kok opp. La den koke i noen minutter til smøret er smeltet. Smak til med sriracha. Noen liker sausen litt sterkere enn andre.
  4. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær til en dressing. Krydre med salt og pepper. Bland kål, eple, løk og koriander. Hell dressingen over grønnsakene.
  5. Grill pigwingsene til de har fått en fin farge på begge sider.

Server med kålsalat og appelsindipp.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.